Britse politie pakt reloproep Facebook aan

Een aantal mensen in en rondom de Engelse stad Plymouth heeft bezoek gehad van de politie. Dat heeft het Britse persbureau PA vrijdag gemeld. De mensen, onder wie een 11-jarig meisje, hadden op Facebook gereageerd op een oproep tot het deelnemen aan rellen.

Een woordvoerder van de politie in Plymouth zei dat het meisje van agenten advies heeft gekregen over wat wel en niet te doen op sociale media zoals Facebook.

De Facebookpagina waar de oproepen werden gedaan is inmiddels offline. De man die de pagina had aangemaakt kreeg toen deze nog bereikbaar was een stortvloed aan kritiek over zich heen van inwoners van Plymouth. Meer dan vierhonderd mensen waren door de Facebook-pagina uitgenodigd om deel te nemen aan de rellen, maar niemand kwam opdagen.

De politiewoordvoerder zei dat de autoriteiten sociale media in de gaten blijven houden. Ook worden technieken voor gezichtsherkenning, die wellicht ook volgend jaar tijdens de Olympische Spelen worden ingezet, gebruikt om relschoppers te identificeren.