Oranje toch nummer één FIFA-wereldranglijst

Ondanks dat Oranje deze week door de ongeregeldheden in Londen niet in actie kon komen tegen Engeland heeft het alsnog de koppositie overgenomen van Spanje op de FIFA-wereldranglijst, zo meldt Voetbal International. Het is voor het eerst dat het Nederlands elftal, vice-wereldkampioen, de eerste positie inneemt.

Aan het begin van de week werd al duidelijk dat Oranje de eerste plaats kon pakken, als het zelf wist te winnen in Engeland en Spanje zou verliezen van Italië. De afgelasting leek roet in het eten te gooien, maar het bleek juist alleen maar in het voordeel te zijn van de mannen van bondscoach Bert van Marwijk. Een gelijkspel in Italië zou dan al voldoende zijn om Spanje te passeren. De Italianen wisten de wereldkampioen zelfs te verslaan, waardoor Oranje de nieuwe nummer één van de wereld is.

Vooralsnog lijkt de koppositie echter van korte duur te zijn. Die blijft alleen behouden als Nederland in september tijdens de EK-kwalificatie wint van San Marino en Finland en Spanje verliest van voetbaldwerg Liechtenstein.