Gratis hakenkruistattoo bij kindermenu

Wie bij de Zweedse fastfoodketen Frasses een kindermenu bestelt, krijgt er een wel heel opmerkelijk cadeautje bij. Als extraatje voor hongerige kids zit er namelijk een aantal opplaktatoeages bij. Op een van die tattoos is echter duidelijk een hakenkruis te zien.

De familie Hägglund had deze week honger en besloot een hapje te gaan eten bij een Frasses-vestiging in Umeå. De 8-jarige Eddie kreeg uiteraard een kindermenu. Toen het ventje de doos opende om te zien wat voor cadeautje erin zat, stuitte hij tot zijn plezier op een velletje tijdelijke tattoos. Tot de schrik van zijn ouders bleek een van de plaatjes een swastika voor te stellen.

"We konden onze ogen niet geloven", vertelt moeder Malin aan Zweedse media. "We wisten niet of we nu moesten lachen of huilen. Eddie is namelijk gek op tatoeages, maar dit is toch wel een erg foute tattoo voor een kind."

De restaurantketen heeft inmiddels de hand in eigen boezem gestoken en hun excuses aangeboden. Volgens Frasses zijn de cadeautjes gemaakt in China en per abuis in de dozen terechtgekomen.

Zelf de blunder bekijken? Een duidelijke foto is hier te zien