Arnhemmers vrezen mysterieuze kattenbende

Bewoners van de Arnhemse wijk Presikhaaf zijn doodsbenauwd dat een mysterieuze kattenbende uit Oost-Europa het op hun katten heeft gemunt. De groep zou de dieren door middel van een truc meelokken, maar volgens de politie zijn er geen katten verdwenen.

De bewoners van de Ulenpaslaan vreesden het ergste toen maandagavond tientallen emmers in de straat waren geplaatst. Op de emmers stond een Duitse tekst die mensen aanspoorde er oude kleding en schoenen in te gooien.

Volgens de Arnhemmers ging het echter om een truc waarmee katten worden meegelokt door middel van een speciale geur waar de dieren dol op zijn. De bewoners schakelden daarop de politie in. De bende, die eerder al actief was in Duitsland en België, zou het gemunt hebben op de katten, met als doel ze te verkopen aan illegale pelsfabrieken in het Oostblok.

"'s Nachts zouden de boeven terugkomen om de katten op te halen", zegt een politiewoordvoerder. "We hebben daar echter geen enkel bewijs voor." De emmers zijn volgens de zegsman wel van de straat geplukt. "Daar is een vergunning voor nodig."

De bewoners zijn echter nog niet gerust op de zaak. "Wij zijn doodsbang. Misschien komt de bende nog wel terug", zegt een Arnhemse in dagblad De Gelderlander.

De politie heeft echter goede hoop de man die de mysterieuze emmers heeft geplaatst binnenkort te spreken. Door middel van getuigenverklaringen kon de Duitse man worden opgespoord.