Duitser naait 400 maagden in 4 jaar

Stephan Günther is een baas. In vier jaar tijd heeft de Duitse chirurg maar liefst vierhonderd maagden genaaid. De beste man heeft zich namelijk gespecialiseerd in het herstellen van maagdenvliesjes van losbandige moslima's.

"In mijn vroegere praktijk voor plastische chirurgie in Bochum kwamen veel moslima's met de vraag of ik hen weer maagd kon maken", vertelt de 40-jarige plastisch en geslachtosorgaan chirurg uit Düsseldorf. "Het viel me op dat dit bijna nergens in Duitsland werd uitgevoerd. Eind 2006 liet ik me daarom in de VS de fijne kneepjes van het maagdenvlies naaien bijbrengen."

Tegenwoordig herstelt de arts zeker honderd maagdenvliezen per jaar. Veelal gaat het hier om vrouwen uit Jemen, Afghanistan en Turkije die zich in het diepste geheim laten naaien. "Deze vrouwen krijgen enorme moeilijkheden als ze tijdens de huwelijksnacht geen maagd meer blijken te zijn. Ik vertel hen wat mogelijk is. Naast de veiligste optie, naaien, zijn lijmen en zelfs rode verfbommen via het internet verkrijgbaar."

Günther heeft in al die jaren slechts een christen genaaid. Een streng religieuze vrouw uit Engeland wilde graag weer maagd zijn. Ook een vrouw die als geschenk voor haar man in de bajes hem weer haar vliesje wilde laten doorprikken, meldde zich bij de Duitser. Hij wist haar echter de operatie uit haar kop te lullen.

Een nieuw maagdenvliesje is overigens niet goedkoop. Voor een standaard operatie moeten vrouwen tussen de 800 en 1200 euro uit hun beurs halen. Indien de vrouw al een kind heeft, loopt dit bedrag zelfs op tot 2500 euro.