Weer minder WoW-abonnees

In mei, na het uitkomen van de Cataclysm-uitbreiding in december, daalde het aantal World of Warcraft-abonnees al met meer dan 500.000 leden (van zo'n 12 miljoen abonnementen wereldwijd naar ongeveer 11,4 miljoen). Nu is er alweer een aanzienlijke achteruitgang geweest. Een tegenslag voor Blizzard en hun bekende MMO.

In de periode van mei tot juli heeft er een verlies van 300.000 leden plaatsgevonden, waardoor het aantal abonnees op dit moment rond de 11,1 miljoen schommelt. In een gesprek met de site Develop gaf CEO Mike Morhaine aan dat Blizzard het verlies van leden in verband brengt met het feit dat spelers veel eerder klaar waren met Cataclysm dat ze verwacht hadden.

"Nu onze spelers meer gewend zijn aan het spelen van World of Warcraft na een aantal jaren, zijn ze veel beter en veel sneller geworden met betrekking tot het consumeren van de content. In het geval van Cataclysm waren ze zo veel sneller klaar dan bij vorige uitbreidingen en daarom zijn we nu ook bezig met het ontwikkelen van nieuwe inhoud voor de game."

Ook heeft Blizzard na juni een "unlimited free trial" in het leven geroepen om zo nieuwe WoW-spelers aan te trekken. Deze trial laat spelers hun personages levelen tot en met niveau 20 en heeft de vroegere trials voor tien en twaalf dagen vervangen.