Zuipende tienermeisjes simpel bed in te lullen

Wie voor weinig geld een leuk tienermeisje wil hosselen, moet een keertje naar Engeland gaan. Maar liefst 88 procent van de 15- en 16-jarige meisjes aldaar heeft wel eens alcohol gedronken. Een groot deel van hen gaat vervolgens met iemand naar bed, maar heeft daar later wel spijt van.

Dit blijkt uit een groot onderzoek onder 11.000 tieners, uitgevoerd door een universiteit in Liverpool. Het aantal meisjes dat wel eens heeft gedronken, is maar liefst 8 procent hoger dan dat van de jongens. 'Slechts' vier op de vijf jongens heeft namelijk wel eens alcohol gehad.

Dronken tienermeisjes zijn makkelijk het bed in te krijgen, zo blijkt uit het onderzoek. Zij doen het massaal zonder condoom, met ongeplande zwangerschappen en andere ongein als gevolg. Maar liefst een op de vijf meisjes die minstens eens per week aan de drank gaat, zegt dat ze zich zo lam hebben gezopen dat ze met iemand naar bed zijn geweest maar daar later spijt van hadden.

"Jonge meisjes die het driemaal of vaker per week op een zuipen zetten, hebben meer dan vijf keer zo vaak seks waar ze later spijt van krijgen", zo concluderen de onderzoekers. "Zoveel drinken kan meisjes in een situatie plaatsen waarin ze niet meer goed kunnen bepalen of ze wel seks willen of de nodige voorzorgsmaatregelen treffen om tienerzwangerschappen en soa's te voorkomen."

Toch zijn het niet alleen de meisjes die spijt hebben van seks tijdens een dronkenschap. Ook 15 procent van de jongens overzee betreurt hun dronken vrijpartij. Engelse tieners drinken veel vaker en veel meer alcohol dan jongeren op het vasteland van Europa.