Groninger parkeert busje voor politiecontrole

Een 26-jarige man uit Groningen is vrijdagmiddag opgepakt, nadat hij in zijn woonplaats zijn bestelbus voor een snelheidscamera van de politie had gezet. De man wordt er ook van verdacht een agent te hebben bedreigd, meldt de politie.

De man zette vrijdagmiddag op het Oeverkruid zijn bestelbus voor het statief. Hij parkeerde zijn voertuig daarbij deels op een invoegstrook en deels op de rijbaan. De man stapte uit en eiste dat de agent de controle zou staken en weg zou gaan. Volgens de politie nam hij hierbij een 'uitermate dreigende houding aan'.

Na een tijdje ging de 26-jarige man weg. Op dat moment was al een foto gemaakt van de wijze waarop het busje van de man de snelheidscontrole belemmerde. Agenten wisten de verdachte korte tijd later op de Noordzeeweg in de kraag te vatten.

De man is meegenomen naar een politiebureau, die hij na het afleggen van een verklaring mocht verlaten. Hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren, omdat hij door zijn auto half op de weg te parkeren het overige verkeer in gevaar zou hebben gebracht.