World of Warcraft-huisdier brengt miljoen op voor Japan

De verkoop van het speciale World of Warcraft-huisdier Cenarion Hatchling heeft 1,3 miljoen euro voor de slachtoffers van de aardbeving in Japan opgeleverd. Dat heeft gamestudio Blizzard bekendgemaakt. Het diertje was tot eind juli in de online winkel van Blizzard voor tien euro te koop. Dit gehele bedrag werd aan het Japanse Rode Kruis geschonken.

Vorig jaar hield Blizzard soortgelijke acties waarbij spelers voor tien euro een Pandaren Monk en Moonkin Hatchling konden kopen. Het bedrijf stortte toen in totaal meer dan twee miljoen euro op de rekening van de Make-A-Wish Foundation.

De Amerikaanse gamestudio heeft in het verleden bewezen dat de verkoop van virtuele beestjes een mooie inkomstenbron kan zijn. Binnen 24 uur leverde het vliegende paard Celestial Steed ruim 26,9 miljoen euro op. Dit geld verdween in de eigen zak van Blizzard.

Het online spel World of Warcraft wordt wereldwijd gespeeld door ruim elf miljoen mensen. Eind vorig jaar werd de derde uitbreiding gelanceerd. In World of Warcraft: Cataclysm kunnen spelers nieuwe gebieden verkennen en het opnemen tegen een allesvernietigende draak.