GroenLinks-Kamerlid Dibi doet opnieuw aangifte

GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi gaat opnieuw aangifte doen vanwege een doodsbedreiging. Maandag schreef twitteraar HvDuijn op Twitter: "Ik hoop echt dat ze je afknallen samen met al je linkse vriendjes". Vorige week kondigde Dibi ook al aan aangifte te doen, nadat een andere twitteraar opriep 'dit Marokkaanse insect te verdelgen'.

"Ik haat aangiftes", zegt Dibi. "Ik bedenk opeens hoe vaak Geert Wilders wel niet aangifte heeft moeten doen tegen dit soort bedreigingen." Het Kamerlid wil 'uit deze onheilspellende sfeer komen' en een inhoudelijk debat voeren over de woede in de samenleving.

Volgens HvDuijn, die Hans van Duijn zou heten, is er geen sprake van bedreiging, maar spreekt hij slechts een wens uit. "Als je Wilders niet constant beschuldigt van alles en nog wat dan gebeuren dit soort dingen niet", bijt hij het Kamerlid nog toe.

De twitteraar Stop_Links, die opriep om Dibi te verdelgen, heeft nog niet gereageerd op een aanbod van de GroenLinkser. Vrijdagavond maakte Dibi bekend dat hij bereid is geen aangifte tegen Stop_Links te doen als deze zijn excuses aanbiedt, belooft nooit weer tot geweld op te roepen en een persoonlijk gesprek wil aangaan. De aangifte gaat door, meldt Dibi.

Het Kamerlid daagde vorige week PVV-leider Geert Wilders uit om mee te helpen de voedingsbodem voor geweld weg te nemen. Hij deed dat naar aanleiding van de aanslagen die Anders Behring Breivik in Noorwegen pleegde. Breivik refereerde in zijn manifest meerdere keren aan Wilders.

Hoewel Dibi benadrukte dat Wilders niet medeplichtig is aan de gebeurtenissen in Noorwegen, heeft de PVV-leider wel de plicht om de discussie aan te gaan bij dat deel van zijn achterban dat mogelijk begrip heeft voor wat Breivik heeft gedaan. Hij zou zo de woede die bij deze PVV'ers leeft kunnen helpen kanaliseren, denkt Dibi.

Volgens Wilders wil Dibi een politiek slaatje slaan uit de gebeurtenissen in Noorwegen. Hij vindt dit 'ranzig'. Maandag zei hij in De Telegraaf dat linkse politici hem willen demoniseren. "Ze kunnen de boom in. Allemaal", sprak hij.


GroenLinks-Kamerlid Dibi doet opnieuw aangifte (Foto: Novum)