Internet ook bij T-Mobile duurder, wel onbeperkt

Mobiel internetten wordt ook bij T-Mobile duurder. In navolging van de grote concurrenten KPN en Vodafone maakte de provider maandag zijn nieuwe abonnementsprijzen bekend. Hoewel internet ook bij T-Mobile duurder wordt, blijft het in tegenstelling tot bij de concurrenten wel mogelijk onbeperkt te internetten.

T-Mobile richt zich vooral op smartphonebezitters. In alle abonnementsvormen zit een vorm van mobiel internet inbegrepen. Bij de duurdere pakketten is gebruik van de vijffhonderd wifi-hotspots van T-Mobile inbegrepen.

Bij de duurste abonnementsvormen gaat de internetsnelheid omhoog naar 7,2 megabit per seconde, even snel als Vodafone belooft. De databundel loopt daarbij uiteen van vijfhonderd tot duizend Megabyte. Het eerste jaar hoeft niet extra worden betaald bij overschrijding van de bundel, daarna kan onbeperkt internet voor 4,95 worden aangezet.

Internetten buiten de bundel gaat wel langzamer, maar ook dat kan met een extra uitgave worden verholpen. Voor een tientje wordt de opgesoupeerde bundel verdubbeld.

De nieuwe prijzen gaan op 15 augustus in en gelden niet voor bestaande klanten. Vodafone is maandag al begonnen en in september volgt KPN met nieuwe abonnementen. Bij KPN en Vodafone wordt internet niet alleen duurder, maar worden ook de databundels verlaagd. Vodafone biedt wel een voordeliger pakket aan voor internet in het buitenland.

De verhoging van de prijzen wordt ingegeven door een explosieve stijging van mobiel internet. Ook wordt er minder ge-sms't, doordat mensen vaker gebruik maken van gratis berichtenprogramma's, zoals Ping en Whatsapp.

Vodafone wil Whatsapp in een apart pakket verkopen. Als de nieuwe Telecomwet ook in de Eerste Kamer wordt aangenomen, mag dat niet meer.