Barbecue verbannen uit Amsterdamse parken

Het Amsterdamse stadsdeel Zuid gaat een barbecueverbod instellen voor parken. In het Vondelpark mag alleen nog op een aantal aangewezen plekken worden gebarbecued. Ook in andere parken gaan strenge regels gelden 'om schade aan de parken en overlast voor bezoekers en omwonenden te beperken', meldt het stadsdeel.

In het Vondelpark, Sarphatipark, Gijsbrecht van Aemstelpark en het Martin Luther Kingpark blijft het op een aantal plekken wel toegestaan om te barbecueën. Deze plekken worden met borden aangegeven en voorzien van vuurvaste containers waar het afval veilig gedumpt kan worden.

In het Beatrixpark en Amstelpark zijn geen geschikte locaties gevonden om barbecueën toe te staan. Daarom mag daar helemaal niet worden gebarbecued.

De bezoekers van de parken worden met borden geïnformeerd over het braadverbod. In het Vondelpark worden de borden op 8 augustus geplaatst; twee weken daarna komen de borden in de overige parken. Zodra de borden zijn geplaatst, wordt het barbecueverbod gehandhaafd.


Barbecue verbannen uit Amsterdamse parken (Foto: Novum)