Ondernemer niet welkom in villawijk

Een Hilversumse ondernemer ondervindt tegenstand van zijn buren in de villawijk. De buren hebben bij de gemeente met succes geklaagd over het parkeren van zijn friteskraam en bestelbus op zijn oprit. De gemeente Hilversum legde een dwangsom op aan de ondernemer als hij de friteskraam nog langer op de oprit parkeert.

Dit is voor de buren van de Horeca-ondernemer nog niet genoeg, zij willen dat de bestelbus ook uit het zicht verdwijnt. Deze eis is door de gemeente Hilversum niet gehonoreerd. De horeca-ondernemer heeft er geen fijn gevoel bij dat de 140.000 euro kostende verkoopwagen buiten zijn zicht moet worden geparkeerd. Op dwangsommen zit hij echter ook niet te wachten, daarom wordt de friteskraam noodgedwongen elders geparkeerd.

De villaburen hebben echter nog meer pijlen op de juridische boog, zij hebben bij de Raad van State gevraagd om de toegewezen vergunningen voor een tweede uitrit en vergroting van de bestaande garage te vernietigen. Zij vrezen dat de heer Bijlard de garage gaat gebruiken voor bedrijfsmatige activiteiten, hetgeen volgens de buren niet is toegestaan omdat er op het gebied een woonbestemming rust en bedrijfsvoering derhalve is uitgesloten.

Andere Hilversummers die enige kennis hebben van die buurt vinden dit vreemd omdat er dichtbij deze villawoningen een groot financieel dienstverlenend bedrijf gevestigd is.

De uitspraken in de rechtszaken worden binnen enkele weken verwacht.