'Madeleine McCann mogelijk in India'

Het Britse meisje Madeleine McCann is mogelijk gespot in India. De Indiase autoriteiten zijn momenteel bezig met een DNA-onderzoek, om te achterhalen of het inderdaad om de sinds 2007 vermiste McCann gaat. Een woordvoerder van de familie meldt dat de ouders in afwachting zijn van het onderzoek en regelmatig in contact staan met de autoriteiten aldaar.

Maddie werd door een Britse toeriste gezien in de stad Leh, waar ze in gezelschap van een Belgische man en een Franse vrouw was. De toeriste waarschuwde de autoriteiten, die het echtpaar aanhield en het meisje veilig stelde. Omdat het echtpaar beweert  de ouders van het meisje te zijn, hebben de Indiase autoriteiten een DNA-test afgenomen.

Het meisje verdween in 2007, op 3-jarige leeftijd, tijdens een vakantie in Portugal. In mei van dat jaar leek ze plotseling van de aardbodem verdwenen te zijn. Nadat de Portugese politie alles in het werk had gesteld om haar te vinden, werd het onderzoek in 2008 gestopt. Haar familie gaf de moed echter niet op en is sindsdien nog altijd bezig om hun dochter terug te vinden. Daarvoor maken haar ouders gebruik van privé-detectives, die zij betalen uit de opbrengst van het boek dat zij geschreven hebben over de verdwijning van Madeleine.