Machinist eist geld van ouders zelfmoordenaar

Het zit Klaus en Martha S. niet mee. Tweeënhalf jaar geleden werd hun 20 jarige zoon aan stukken gereden door een trein. De bewuste treinmachinist eist nu echter nog geld ook van het Duitse echtpaar. Sinds het drama heeft hij namelijk te kampen met nachtmerries.

In januari 2009 was het weer eens raak voor de 52-jarige treinbestuurder. Bij het station van Rehdorf, even ten westen van Neuremberg, wierp Stefan zich voor de trein. Stoppen had geen zin meer en de jongeman werd vermorzeld onder tientallen tonnen staal.

De machinist dacht echter een wild dier te hebben geraakt en sloeg er geen acht op. Op de terugweg checkte hij en dacht nog steeds een hert te hebben geraakt. Pas de derde keer zag hij bij de rampplek het lichaam van een jongen.

Het leven van de Duitser veranderde hierna in een hel. Telkens werd hij geplaagd door nachtmerries en kreeg hij het beeld van een verminkt lijkt niet van zijn netvlies. Via zijn vrouw werd aanvankelijk 15.000 euro schadevergoeding geëist, maar de rechter heeft dit bedrag laten verlagen naar 5.000 euro. De nog altijd rouwende ouders van Stefan, die gisteren niet in de rechtbank aanwezig waren, hebben nu twee weken de tijd om te beslissen of ze akkoord gaan met de schikking.