Nederlander pleegde zelfmoord in Duitsland

De 44-jarige Nederlander die zondagavond dood werd gevonden in Duitsland, heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd. Dat meldt de Duitse politie dinsdag. Eerder dacht de politie nog aan een geweldsmisdrijf. Duitse media meldden eerder dat de man was gevonden met een mes in zijn borst.

De man werd zondagavond gevonden langs het spoor bij het plaatsje Stadtoldendorf, in de deelstaat Nedersaksen. Een machinist zag het lichaam liggen.

De politie komt tot de conclusie van zelfmoord na onder meer gesprekken met familie en vrienden van de man in Nederland. Bewijzen voor een misdrijf zijn niet gevonden.

De man reisde vrijdag met zijn fiets vanuit Nederland naar Duitsland. Op zaterdagavond kwam hij in Stadtoldendorf aan. Zaterdagnacht sliep hij in een pension.

De politie heeft met behulp van informatie van het publiek vrijwel een volledig beeld van het verblijf van de Nederlander in Stadtoldendorf gekregen tot aan het moment dat zijn lichaam werd gevonden. Het keukenmes waarmee de man was neergestoken heeft hij vermoedelijk zelf in een supermarkt in Stadtoldendorf gekocht.

Waarom de man zondagavond nog wel een treinkaartje naar Hannover kocht, is onduidelijk gebleven.