[CL] Uitslag FC Twente - FC Vaslui

FC Twente heeft vanavond de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen FC Vaslui met 2-0 gewonnen. In het Gelredome waren de Tukkers in een van Roemeense zijde hard duel via twee doelpunten van spits Marc Janko de sterkste. Volgende week is in Roemenië de return.

FC Twente begon gehavend aan het duel met FC Vaslui dat vorig jaar derde geworden was in Roemenië. Omdat de nummer twee Timişoara in de financiële problemen was gekomen schoof Vaslui door naar de voorronde van de Champions League. De Tukkers misten in hun duel tegen de Roemenen onder meer de geblesseerden Bryan Ruiz, Nacer Chadli en Denny Landzaat en de geschorste Dwight Tiendalli.


Janko legt aan voor de 1-0 (foto: Proshots)

Beide ploegen begonnen in het Gelredome aftastend en het was Vaslui dat in de beginfase de grootste kans kreeg. Adaílton schoot vroeg in de wedstrijd een vrije trap op de lat. Twente nam het initiatief over en Thilo Leugers werd na een half uur spelen in het Roemeense strafschopgebied onderuit gehaald. Janko liet dit buitenkansje niet onbenut en tekende vanaf de stip de 1-0 aan.

Vaslui bleef op de counter loeren en kwam er enkele malen gevaarlijk uit. Toch was het Twente dat de 2-0 aan wist te tekenen toen Luuk de Jong de paal raakte en Janko de rebound binnentikte. Daarna gingen de Tukkers nog op zoek naar een derde treffer, maar deze bleef uiteindelijk uit. Aan de andere zijde was Temwanjera nog dichtbij de 2-1, maar ook hij wist het net niet meer te vinden.


Luuk de Jong in duel met een Roemeen (foto: Proshots)

FC Twente

2 - 0

FC Vaslui

 34' Janko (pen)
 57' Janko
 
 
 Gele kaart: Brama (FC Twente), Adaílton, Papp, Razvan Costin, Sânmartean, Wesley (FC Vaslui)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 12.500
Arbiter: Bebek (Kro)
 
Opstelling:   Opstelling:
Mihaylov
Cornelisse
Wisgerhof
Douglas
Buysse
Brama
De Jong
Leugers
Berghuis (Vogelsang/80)
Janko (Rendla/84)
Bajrami (John/71)
  Cerniauskas
Jovanovic
Papp
Cânu (Farkas/60)
Milanov
Razvan Costin (Milisavljevic/63)
Pavlovic
Adaílton
Wesley
Sânmartean
Temwanjera (Bello/73)