Overlijden Johnny Hoes roert pupillen

Het overlijden van Johnny Hoes heeft veel emoties los gemaakt onder zijn pupillen. Zo bewaren Dries Roelvink en Thomas Berge goede herinneringen aan de zanger, producer en liedjesschrijver.

Roelvink werd ontdekt door Hoes en daar is hij hem nog altijd dankbaar voor. "Ik was als een kind zo blij toen ik bij hem een platencontract tekende", herinnert Roelvink zich. "Beter kon je niet zitten. Het was een mooi opstapje voor mij." Hoes was verantwoordelijk voor een van Roelvinks grootste successen. De single Maria Magdalena, die zijn doorbraak was begin jaren negentig, kwam van de hand van Hoes.

Ook Thomas Berge is geschokt door het overlijden van Hoes. "Natuurlijk zagen we het al een tijdje aankomen, maar het blijft erg", zegt zijn manager zondag. Berge nam in 2005 een duet met hem op, iets wat hem voor altijd zal bijblijven. "Dat krijgt nu een speciale betekenis voor hem." Berge droeg zaterdagavond tijdens een optreden in Tilburg een nummer op aan de zanger.

Naast Berge en Roelvink nam Hoes in zijn jarenlange carrière ook onder meer de Zangeres Zonder Naam, De Heikrekels, Normaal en Doe Maar onder zijn hoede. Zelf scoorde hij met de klassieker Och, Was Ik Maar bij Moeder Thuis Gebleven. Met zo'n 450 duizend verkochte exemplaren geldt deze plaat nog altijd als een van de meest verkochte singles in Nederland.