R. Koeman nieuwe trainer Feyenoord

Ronald Koeman is de nieuwe trainer van Feyenoord, zo maakte de club vandaag op haar website bekend. De oefenmeester tekent een contract voor één seizoen zo is bekend geworden. Hij krijgt in Rotterdam-Zuid Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst als assistenten. Met Patrick Lodewijks wordt nog onderhandeld.

"Overbodig om te zeggen dat Feyenoord voor mij een geweldige club is om de draad als hoofdtrainer weer op te pakken. Met Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst heb ik straks geweldige assistenten naast me, die ik bovendien al goed ken. Het is mijn stellige overtuiging dat we nog wel eens zeer verrassend voor de dag kunnen komen dit seizoen. Er zit immers volop kwaliteit en talent in deze jonge selectie. Met de spelers en de hele club deel ik de brandende ambitie om te laten zien dat we veel meer kunnen dan uit het recente verleden is gebleken", zei een blije Koeman.

Sneeuwvlokje, zoals de bijnaam van de trainer luidt, kwam in het verleden ook als speler voor Feyenoord uit. Hij kwam tussen 1995 en 1997 uit in 61 competitiewedstrijden voor de Rotterdammers. Bij Feyenoord is hij de opvolger van Mario Been die vorige week door de spelersgroep weggestuurd werd. Ook diens assistent Leon Vlemmings pakt nu zijn biezen, waardoor Koeman nu Van Gastel en Van Bronckhorst als assistenten naast zich krijgt.