'Chersonissos lijdt onder Oh Oh Cherso'

Het Griekse vakantieoord Chersonissos heeft te lijden gehad onder de televisieserie Oh Oh Cherso. "In de serie zagen jongeren vechtpartijen, chaos en drukte", zegt een woordvoerder van de Sundio Group dinsdag in Metro. Onder de groep vallen onder meer de reisbureaus GoGo en X-Travel.

Jongeren willen volgens de woordvoerder wel een feestvakantie, maar dan goed georganiseerd en zonder problemen. Uit onderzoek zou blijken dat jongeren Chersonissos te plat en te massaal vinden. Volgens concurrent Gofun.nl zette de daling bij Chersonissos vorig jaar al in, voordat de serie werd uitgezonden. Een woordvoerder wijt de overstap in Metro aan volggedrag.

Tot vorig jaar was Chersonissos de populairste vakantiebestemming onder Nederlandse jongeren. Nu heeft de Spaanse toeristische badplaats Lloret de Mar de Grieken van de troon gestoten. Chersonissos staat nog wel op de tweede plaats. De top vijf wordt gecompleteerd door de badplaatsen Albufeira in Portugal, Sunny Beach in Bulgarije en het Spaanse eiland Mallorca.


'Chersonissos lijdt onder Oh Oh Cherso' (Foto: Novum)