'Nederlandse vlag op elke school'

Harm Beertema, PVV-Kamerlid, wil dat op iedere school een Nederlandse vlag komt te hangen. Dit om allochtone leerlingen beter in te wijden in onze cultuur. Het Kamerlid zei tegen de Rotterdamse krant Echo dat veel leraren de Nederlandse cultuur 'proberen weg te moffelen'.

Volgens Beertema, die zelf leraar is geweest, zijn veel allochtone kinderen niet goed op de hoogte van de cultuur in Nederland. ''Ik heb meiden in mijn klas gehad die hier geboren en getogen zijn, maar een volwaardig Turks leven leiden in hartje Rotterdam. Ze gaan naar de Turkse kapper, kijken Turkse televisie, lezen Turkse kranten en gaan naar de Turkse begrafenisondernemer. Het zijn Turken die toevallig in Nederland wonen."

Het Kamerlid wil allochtone kinderen daarom beter inwijden in de Nederlandse cultuur. Ook het idee dat er op iedere school een Nederlandse vlag moet wapperen komt van hem. ''Laten we het mooie rood, wit en blauw weer tevoorschijn halen. Iedere school zou onze nationale driekleur moeten dragen. Waarom niet?"