Smartphone-gebruiker bereid te betalen voor games

Als het om gamen op een smartphone gaat zijn mensen bereid er voor te betalen. Uit een onderzoek van Nielsen blijkt dat maar liefst 93 procent van de ondervraagden hier geen probleem mee heeft. Het onderzoek vroeg Amerikanen naar het gebruik van apps op een smartphone in de afgelopen 30 dagen.

Van de ondervraagden had 64% in de periode een game gespeeld, 60% gebruikte een app om het weer te lezen en sociale apps werden gebruikt door 56%.

Nielsen

Hierna werd gevraagd of men ook bereid was om te betalen voor de gebruikte apps. Ongeveer 93% van de ondervraagden gaf aan geld te willen neerleggen voor games. Voor het weer wilde 87% wel betalen en nieuwsapps scoren 76%. De meest fanatieke mobiele gamers bezitters zijn te vinden in de iPhone-hoek, zij spenderen 14.7 uur per maand aan games. Android-users volgen met 9.3 uur per maand terwijl het gemiddeld op 7.8 uur ligt. Gamende smartphone-gebruikers hebben vaak een iPhone, Android of Windows Phone 7-toestel.

Nielsen

Van de Windows Phone 7-gebruikers speelde 70% in de afgelopen 30 dagen een game. iPhone-gebruikers volgen met 69% en Android-gebruikers zijn derde met 66%. Op een Blackberry wordt niet veel gespeeld of gedownload, daar had slecht 24% van de gebruikers in de laatste 30 dagen een game gedownload.