'Telefoons familie dode militairen gehackt'

Telefoons van familieleden van Britse militairen die in Afghanistan en Irak zijn omgekomen, zijn mogelijk gehackt door het Britse tabloid News of the World. Dat heeft een andere Britse krant, The Daily Telegraph, donderdag gemeld.

Volgens The Daily Telegraph zijn in dossiers van Glenn Mulcaire, een privédetective die voor News of the World werkt, persoonlijke gegevens gevonden van verwanten van in Afghanisten en Irak omgekomen militairen.

Eerder deze week werd bekend dat News of the World in 2002 waarschijnlijk voicemails van de in dat jaar vermoorde 13-jarige Milly Dowler heeft onderschept. Na het beluisteren zouden enkele berichten zelfs zijn gewist om ruimte te maken voor nieuwe voicemails. Doordat de voicemails werden afgeluisterd kregen de ouders van het meisje valse hoop dat hun dochter nog leefde.

Naar aanleiding van de ophef in Groot-Brittannië over de werkwijze van News of the World heeft premier David Cameron een onafhankelijk onderzoek gelast naar het hacken van telefoons door het blad.