Vermiste Nederlandse gevonden in Spanje

Mary-Anne Goossens, de Nederlandse toeriste die tweeënhalve week geleden verdween in Spanje is woensdag levend teruggevonden bij een moeilijk begaanbaar deel van de rivier de Chillar. De vrouw is bij bewustzijn en de politie is momenteel in het gebied, tussen Nerja en Competa, om haar vrij te krijgen. Dat melden Spaanse media.

De 48-jarige Limburgse werd rond 07.45 uur gevonden door drie wandelaars. Ze is vermoedelijk na een val vast komen te zitten tussen de rotsen en is niet gewond. De vrouw hield zichzelf in leven met een laagje water tussen de rotsen. De wandelaars hebben haar dekens en voedsel gegeven. Hulpdiensten zijn bezig de vrouw los te krijgen.

Familieleden van de vrouw begonnen twee weken geleden een grote zoekactie, nadat de vrouw verdween tijdens een tiendaagse vakantie in Malaga in het zuiden van Spanje. Ze begonnen een uitgebreide mediacampagne en vroegen mensen via sociale media uit te kijken naar Goossens. Ook zochten ze zelf in Spanje.

Deze week maakte de politie bekend te stoppen met de zoektocht naar de vrouw. Het onderzoek werd wel nog voortgezet en er werd rekening gehouden met een misdrijf. De koffer van de vrouw stond nog in haar hotelkamer toen ze verdween.