Van den Brom nog niet naar Vitesse

John van den Brom verruilt ADO Den Haag voor Vitesse. Van den Brom volgt bij Vitesse Albert Ferrer op die al na een halfjaar opstapte als coach. Van den Brom tekent een contract voor twee jaar.

Van den Brom wordt bij ADO Den Haag opgevolgd door zijn assistent Maurice Steijn. Anderhalf jaar geleden was hij ook al even hoofdcoach in Den Haag na het vertrek van Raymond Atteveld.

Update 22:35 uur

John van den Brom is nog geen trainer van Vitesse. De NOS meldde vrijdagavond dat de overstap reeds was beklonken, maar beide clubs ontkennen deze berichtgeving. De 44-jarige Amersfoorter zou voor twee jaar hebben getekend in Arnhem, terwijl assistent Maurice Steijn hem op zou volgen bij de residentieclub.

Maurice Stam van Vitesse kon het bericht niet bevestigen. "Ik heb zojuist met mijn directeur gesproken en er is geen nieuws", meldt de woordvoerder van de Arnhemmers aan Novum Nieuws.

ADO-eigenaar Mark van der Kallen zou een voorstel om het contract van Van den Brom af te kopen lachend hebben afgewezen. "Het eerste voorstel was volstrekt onbespreekbaar", citeert Omroep Gelderland Van der Kallen. "We zitten over het bedrag ver uit elkaar."