Man in cel voor seks met slapende vriendin

Een man uit het Zweedse Västerås moet voor 14 maanden de cel in. De 19-jarige man heeft zijn vriendin tegen haar wil anaal genomen. De vrouw lag namelijk te slapen.

Het stel had eind mei ruzie. Na het gevecht nam de vriendin slaapmedicatie en ging naar bed. Terwijl ze nog half in dromenland was, voelde ze hoe iemand haar streelde. Maar dat strelen was snel over.

Ze werd ruw wakker gerukt toen de man ineens zijn roede tussen haar billen schoof en haar snoeihard in de kont pakte. Tegenover de rechter verklaarde de jongeman later een foutje te hebben gemaakt. Ze waren namelijk niet zo van de anale seks, zo openbaarde hij aan de rechter.

Volgens de rechtbank van Västmanland heeft de beste man misbruik gemaakt van het feit dat zijn vriendin slaappillen had genomen. Omdat zij niet in staat was in te stemmen met de vrijpartij, oordeelde de rechter dat de Zweed zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachting. Hij legde hem 14 maanden gevangenisstraf op. Daarnaast moet de man ruim 9200 euro schadevergoeding aan zijn inmiddels ex-vriendin overmaken.