'Game of Thrones was toevalstreffer'

Cyanide Montreal heeft met veel geluk de licentie in handen gekregen voor de boekenserie Game of Thrones. Dat zegt studiobaas Yves Bordeleau in een interview met gamevakblad Control. Het contract werd gesloten nog voordat in de zomer van 2009 bekend werd dat de Amerikaanse televisiezender HBO een serie zou produceren rond de boeken van George R.R. Martin.

Dankzij de gelukstreffer brengt Cyanide dit jaar spellen op de markt die aansluiten bij de televisieserie, die inmiddels erg succesvol is. Elke aflevering trekt gemiddeld 2,4 miljoen kijkers.

"We konden onze oren niet geloven", zegt de studiobaas tegen Control over het moment dat de televisieserie een grote hit bleek te zijn in de Verenigde Staten. De gamestudio wil het strategiespel Game of Thrones: Genesis, gebaseerd op de boeken, dit najaar uitgeven voor de pc.

Het eerste seizoen van de televisieserie Game of Thrones is dit weekend in de Verenigde Staten na tien afleveringen afgesloten. HBO heeft al bekendgemaakt een tweede seizoen te produceren.

In de fantasyserie, met een Middeleeuws tintje, strijden verschillende families om de troon. De koning heerst over de Zeven Koninkrijken van Westeros. Naast deze onderlinge strijd steken andere gevaren de kop op in het ijzige noorden en het oosten van het koninkrijk.


'Game of Thrones was toevalstreffer' (Foto: Novum)