Amy Winehouse haalt streep door hele tournee

Amy Winehouse stelt haar comeback toch nog even uit. De 27-jarige zangeres heeft haar hele Europese tournee afgeblazen na haar blamage in Belgrado. Winehouse stond zaterdag te zwalken op een podium in de Servische hoofdstad.

Na het desastreuze optreden, waarmee ze haar zomertournee had willen aftrappen, werden twee shows in Istanbul en Athene geschrapt. Dinsdag werd bekend dat ook de overige tien concerten niet door gaan. "Amy heeft zich teruggetrokken uit alle geplande shows", laat een woordvoerder van de zangeres weten.

Winehouse, die al jaren met een alcohol- en drugsprobleem kampt, werd zaterdag uitgejoeld en uitgefloten door haar fans. De zangeres stond in overduidelijk beschonken toestand op de planken en kon zich haar eigen teksten niet meer herinneren. In plaats van zingen mompelde de 27-jarige, die meerdere malen over haar eigen benen struikelde.

Amy liet zich in mei nog opnemen in een afkickkliniek, die ze na een week weer verliet. De Europese tournee moest symbool staan voor het einde van alle ellende met verslavingen, maar dat is mislukt.

De nieuwe plaat van Winehouse, de langverwachte opvolger van Back to Black uit 2006, ligt klaar. Amy's platenmaatschappij zou het album echter tegenhouden en pas op de markt willen brengen als Winehouse helemaal afgekickt is. Wanneer het zover is, is niet duidelijk.


Amy Winehouse haalt streep door hele tournee (Foto: Novum)