Spielberg eiste ontslag Fox na Hitler-opmerking

Steven Spielberg heeft er eigenhandig voor gezorgd dat Megan Fox werd ontslagen bij de derde Transformers-film. Hij gaf regisseur Michael Bay opdracht haar te vervangen. Fox moest vertrekken, omdat ze Bay had vergeleken met Hitler, dat vertelt de regisseur aan de Britse krant The Daily Mail.

Fox vertelde in het interview dat Bay sociaal gestoord was en dat hij op de set tekeer ging als Hitler. Transformers-producent Spielberg, van joodse komaf, was woedend om de vergelijking. De 25-jarige actrice werd prompt van de film ontslagen en vervangen door het Britse model Rosie Huntington-Whiteley.

Bay zegt dat producent Spielberg kort na het interview van Fox contact opnam met hem. "Steven zei, ontsla haar meteen." Fox vertelde dat ze er zelf voor had gekozen niet meer mee te doen met de robotfilms. Hoofdrolspeler Shia LaBeouf zei eerder dat Fox niet meer terugkeerde, omdat ze 'te sterk' was voor de sexy filmrol die ze zou moeten spelen. Ze zou moeite hebben met het feit dat Bay de actrice louter inzette als sekssymbool.

De derde film over de robots, Tranformers: Dark of the Moon draait vanaf 30 juni in de bioscopen. LeBeouf speelt wederom Sam Witwicky en Huntington-Whiteley is te zien als zijn vlam.


Spielberg eiste ontslag Fox na Hitler-opmerking (Foto: Novum)