De Jager laakt 'makkelijke kritiek' Wilders

PVV-leider Geert Wilders laat zich leiden door opiniepeilingen en uit te makkelijke kritiek op de aanpak van de problemen met Griekenland. Dat zegt minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) zaterdag in een interview in het AD. "Ik heb nog nooit een echte oplossing gehoord van de PVV. Helemaal niks."

De Jager voorspelde eerder al dat Nederland mogelijk voor tientallen miljarden het schip ingaat als Griekenland niet geholpen wordt. Wilders is fel tegenstander van extra steun aan Griekenland. "Degenen die dat zo makkelijk roepen, laten zich leiden door opiniepeilingen. Maar peilingen zijn geen garantie voor verstandige beslissingen."

Ook kritiek van economen die vinden dat hij geld in een bodemloze put gooit, pareert De Jager. "Wij zijn natuurlijk ook niet gek. Het gemak waarmee mensen vanaf de zijlijn hun oordeel klaar hebben, is opvallend. Als minister van Financiën moet ik een paar stappen vooruit denken en zorgen dat Nederland ongeschonden uit deze crisis komt."

De Jager onderhandelt momenteel in Brussel over nieuwe miljardensteun aan Griekenland. Nederland is voorstander van steun op voorwaarde dat banken meebetalen.