Dierenpark Emmen gooit entreeprijs flink omhoog

Dierenpark Emmen gaat vanaf 2016 de entreeprijzen flink verhogen. Een kaartje voor een volwassene zal dan dertig euro kosten, terwijl het nu nog 19,50 is. Dat heeft Dierenpark Emmen vrijdag bekendgemaakt.

De dierentuin verhoogt de prijzen vanwege de verhuizing en de grote verbouwing die dit jaar gaat plaatsvinden. "Het wordt een totaal ander park dan nu. Het is groter, er zijn meer dieren en er komt een theater. Dat zijn redenen om de prijs te verhogen", aldus een woordvoerder van Dierenpark Emmen.

Met de verhoging wordt de dierentuin een van de duurste uitjes in Nederland. Een kaartje kost dan bijna evenveel als De Efteling. Het dierenpark is niet bang om bezoekers af te schrikken met de prijsverhoging. "Het kost inderdaad wat meer dan nu, maar de prijs valt nog steeds mee als je ziet wat mensen er voor terugkrijgen."

In 2015 verhuist het dierenpark naar een nieuwe locatie buiten het centrum van Emmen. In het nieuwe dierenpark gaat het dierenpark samenwerken met een theater om bezoekers in het park natuur en cultuur te laten beleven. Het nieuwe dierenpark gaat 205 miljoen euro kosten.