Justin Bieber sleept country award in de wacht

Justin Bieber heeft al veel prijzen op zijn schoorsteen staan, maar woensdagavond kreeg het tieneridool een heel bijzonder beeldje. De 17-jarige popzanger kreeg een country-award tijdens de CMT Music Awards.

Bieber moet de prijs wel delen met de Amerikaanse countryrockband Rascal Flatts. Met hen nam het tieneridool het nummer That Should Be Me op. De bijbehorende video werd in Nashville verkozen tot beste samenwerking tussen twee artiesten. "Ook wij hebben Bieber fever", somde Rascal Flatts-gitarist Joe Don Rooney op.

De countryrockers zijn dol op de tiener uit Canada. "Het was een eer om samen te werken", reageerde bassist Jay DeMarcus op de prijs. "Wat een getalenteerd kereltje." Ook Bieber is blij met de mannen van middelbare leeftijd. "Bedankt voor het feit dat jullie met mij op dit nummer zijn gesprongen."

De CMT Music Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Amerikaanse tv-zender Country Music Television. Fans stemmen op hun favoriete artiesten. Andere grote winnaars waren dit jaar Taylor Swift, The Band Perry en Blake Shelton.

Swift, die de uitreiking miste vanwege een concert in Wisconsin, won de belangrijkste prijs van de avond, die voor beste video. "Ik had er graag bij willen zijn", reageerde de zangeres. "Maar ik ben op stap met mijn vijftienduizend beste vrienden in Milwaukee."


Justin Bieber sleept country award in de wacht (Foto: Novum)