Mac-monteur kiekt naakte vrouwen via webcam

Een Amerikaanse reparateur van Apple-pc's heeft naar verluidt een briljante methode bedacht om naakte vrouwen te bespieden. Hij wordt ervan verdacht software op hun computers te hebben geïnstalleerd waardoor hij via hun webcam de dames ongemerkt kon begluren. Ook heeft hij talloze foto's van de ontklede vrouwen gemaakt..

De 20-jarige man uit Los Angeles repareerde bij het bedrijf van zijn vader Mac-computers van klanten. Op de laptops van mooie vrouwen installeerde hij echter webcamsoftware. Via internet gaf hij deze software vervolgens de opdracht om foto's van deze vrouwen te maken.

Hier bleef het echter niet bij. Sommige slachtoffers kregen namelijk een melding dat de lens van de webcam vies was en dat de computer in 'een ruimte met een hoge luchtvochtigheid' - bijvoorbeeld een douche - moest worden geplaatst om deze weer schoon te krijgen. Enkele vrouwen namen dit voor waarheid aan en zetten de computer in de badkamer. Dames die vervolgens een douche namen terwijl de laptop nog in de badkamer stond, werden op de gevoelige plaat vastgelegd.

De jongeman liep tegen de lamp toen een van de slachtoffers haar computer door een andere monteur liet repareren. Deze trof de spyware op het systeem aan, waarna de vrouw de politie inschakelde. Omdat de politie 'honderdduizenden foto's' heeft gevonden bij de reparateur thuis, vermoedt de politie dat er tientallen slachtoffers zijn. De wizzkid is hangende het onderzoek vrijgelaten.