[E3] Halo 4 start een nieuwe trilogie

De schietspelserie Halo wordt nieuw leven in wordt geblazen met een trilogie. Halo 4 wordt in het najaar van 2012 verwacht voor Xbox 360. Wanneer Halo 5 en 6 verschijnen en of deze voor de Xbox 360 gemaakt worden, is niet bekendgemaakt. Naast Halo 4 kunnen gamers dit najaar spelen met een remake van de eerste Halo.

Halo: Combat Evolved Anniversary wordt een complete remake van het eerste spel, met verbeterde grafische kwaliteiten en de mogelijkheid het spel met twee spelers online te doorlopen. Bovendien kan het schietspel online tegen andere gamers gespeeld worden.

De nieuwe games binnen de schietspelserie worden niet langer gemaakt door Bungie Studios. De bedenkers van de Halo-serie zetten vorig jaar een punt acht hun samenwerking met Microsoft nadat zij Halo: Reach hadden afgeleverd. De nieuwe Halo-trilogie wordt gemaakt door de speciaal voor dit doeleinde opgerichte gamestudio 343 Industries.

De Halo-serie en zijn gameheld Master Chief zijn het belangrijkste gezicht van de Xbox 360. Wereldwijd zijn in tien jaar tijd meer dan veertig miljoen spellen binnen de gameserie verkocht.