Tim Douwsma wil naar het Songfestival

Tim Douwsma ziet het wel zitten om Nederland volgend jaar te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De 24-jarige zanger denkt zelfs al een geschikt nummer te hebben.

"Ik zeg geen 'nee' als de kans zich voordoet", zegt hij tegen Novum Nieuws. "Ik heb een heel mooi liedje, een ballad van Fluitsma en Van Tijn, voor mijn album dat na de zomer uitkomt. Het zou uitermate geschikt zijn voor het Songfestival."

De Fries was dit jaar lid van de vakjury die op het Eurovisie Songfestival, naast de televisiekijkers, de Nederlandse punten gaf. Samen met Monique Smit, met wie hij het duet Een Zomeravond met Jou opnam, was hij te gast op de Royal Crown, het schip dat de thuisbasis van de 3JS in Düsseldorf was. "Dat bijwonen was een unieke ervaring", zegt Douwsma. "En om dan zelf aan het Songfestival mee te doen, dat zou fantastisch zijn."

Als Douwsma met zijn ballad daadwerkelijk een gooi wil doen naar het Songfestival, dan moet hij het liedje wel schrappen van zijn cd. De regels staan namelijk niet toe dat nummers voor oktober in het jaar voorafgaande aan het Songfestival worden uitgebracht. Een ander struikelblok is geld. De zanger wil een groter budget voor de promotie, maar de TROS heeft al laten weten niet over dat geld te beschikken.


Tim Douwsma wil naar het Songfestival (Foto: Novum)

Meer nieuws over het songfestival vind je natuurlijk op het FOK!forum!