Amy Winehouse weer opgenomen in afkickkliniek

Amy Winehouse gaat voor de zoveelste keer proberen af te kicken van alcohol. De 27-jarige zangeres heeft zich op laten nemen in een kliniek in Londen. Dat bevestigen woordvoerders van de zangeres aan verschillende Britse media.

Winehouse, die doorbrak met het nummer Rehab waarin ze zong dat ze zich niet op liet nemen ondanks dat haar vader aandrong, nam woensdag haar intrek in de kliniek. Volgens ingewijden drong haar vader aan op een opname. "Mitch vreesde dat zijn dochter een beetje te veel dronk en raadde haar aan haar problemen aan te pakken", verklapt een bron tegen de Britse krant Daily Mail.

De 27-jarige zangeres dronk zich volgens een vriend vlak voor haar vertrek naar de kliniek nog een keer moed in. "Typisch Amy. Op weg naar de kliniek stopte ze voor een laatste neut en kocht ze een klein flesje wodka." Winehouse zou de Londense afkickkliniek binnen zijn gewandeld met het flesje in haar handen.

Winehouse wil over drie weken weer de oude zijn. Op zaterdag 18 juni gaat haar Europese tournee van start. Fans hopen eindelijk nieuw materiaal van de zangeres te horen, haar derde plaat laat lang op zich wachten. De opvolger van Back to Black uit 2006 zou in januari verschijnen, maar is in geen velden of wegen te bekennen. Wanneer de plaat uit moet komen, is een raadsel.


Amy Winehouse weer opgenomen in afkickkliniek (Foto: Novum)