Nick & Simon sluiten deelname Songfestival niet uit

Nick & Simon houden de deur naar het Eurovisie Songfestival op een kier. De Volendammers zijn al meerdere keren gevraagd voor het liedjesfestijn, maar bedankten keer op keer voor de eer. Toch overwegen de zangers mee te doen aan het muziekspektakel. "Ik heb gezien dat het een heel mooi evenement is", vertelt Simon Keizer.

De Volendammers bezochten in Duitsland de 3JS, die dit jaar uitkwamen voor Nederland. Keizer werd overrompeld door de grootsheid van het evenement. "Ik heb er nooit bij stilgestaan wat er allemaal bij komt kijken. Pas in Düsseldorf besefte ik dat het een heel groots Europees gebeuren is met een enorme organisatie", zegt Simon in een interview met Novum Nieuws.

Twijfel komt bij Keizer op door de statistieken. De 3JS wisten namelijk geen finaleplaats te veroveren: ze kregen de minste punten van alle 43 deelnemende landen. "Ik zie het ons niet beter doen dan de 3JS en dan hink ik op meerdere gedachten. Het heet het Songfestival, maar ik vind het jammer dat heel veel, misschien te veel nadruk op de show ligt. Als dat de doorslag moet zijn of je wel of niet mee moet doen, dan ben je niet goed bezig."

Als het Volendamse duo de eer van Nederland zou gaan verdedigen, willen ze wel een degelijk nummer zingen. "Het is geen podium om te laten blijken dat je er goed uitziet. Je moet erheen gaan met een goed lied." Simon ziet zichzelf in ieder geval de komende jaren nog niet deelnemen aan het Eurovisie. "Wij plannen een à twee jaar vooruit. Daar past voorlopig geen Songfestival in."

Ondanks de magere score van de 3JS vindt Simon het wel positief dat zijn vrienden hebben meegedaan met het Songfestival. "Ze hebben met Je Vecht Nooit Alleen/Never Alone een dikke hit gepakt in Nederland. Dat was toch een van de doelstellingen, denk ik. De weinigen in Nederland die de 3JS nog niet kenden, weten nu wel wie het zijn."


Nick & Simon sluiten deelname Songfestival niet uit (Foto: Novum)

Meer over het songfestival vind je op ons forum.