Duke Nukem Forever na veertien jaar afgerond

Na ruim veertien jaar is het schietspel Duke Nukem Forever eindelijk klaar. De game wordt momenteel op schijfjes gedrukt en ligt op 10 juni in de winkels voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3. Dat heeft uitgever 2K Games dinsdag bekendgemaakt.

Duke Nukem Forever werd in april 1997 aangekondigd door gamestudio 3D Realms. In 2009 weigerde moederbedrijf Take-Two Interactive nog langer geld in het spel te stoppen. Dit resulteerde in het faillissement van de gamestudio, waarna gamestudio Gearbox Software de productie van het spel op zich nam.

Het jarenlange uitblijven van Duke Nukem Forever zorgde voor een reeks aan grappen. Zo won het schietspel meerdere malen de hoofdprijs voor falende gadgets, games en nieuwe media. In 2001, 2002, 2005, 2006 en 2007 ging de game met de Vaporware of the Year van het techmagazine Wired naar huis. Woordgrappen rond de titel van het spel, zoals Duke Nukem It Takes Forever, deden volop de ronde.

Duke Nukem Forever is het vervolg op het schietspel Duke Nukem 3D. De game gaat over een invasie van aliens waarbij de held, Duke Nukem, als een ware Rambo het buitenaardse gespuis moet afmaken. Duke wordt gedreven door het feit dat de aliens de mooiste babes ontvoeren. Seksueel getinte beelden en vulgaire uitspraken horen zeker thuis in de game.


Duke Nukem Forever na veertien jaar afgerond (Foto: Novum)