DWHN verslaat Comedy Live ruim

De eerste echte RTL 4-aflevering van Dit Was Het Nieuws (DWHN) (RTL XL) heeft zaterdagavond 1,4 miljoen mensen weten te boeien. Dit blijkt uit zondag gepubliceerde gegevens van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Het satirische nieuwsprogramma moest alleen de nieuwe Talpa-productie De Jongens Tegen De Meisjes (RTL XL) voor zich duchten. De show van presentatrice Chantal Janzen en komiek Tijl Beckand wist maar liefst 1,6 miljoen kijkers te scoren. Het RTL 4-spelprogramma, waarin de sekses de strijd met elkaar aangaan, is tijdelijk de vervanger van Linda de Mols kijkcijferkanon Ik Hou Van Holland.

Nederland 1 stort in
Nederland 1 kon zaterdag op de latere avond rekenen op dramatische kijkcijfers. Het andere satirische programma Comedy Live van presentator Jan Jaap van der Wal, die vroeger onderdeel uitmaakte van DWHN, kon op slechts 284.000 kijkers rekenen. Comedy Live verloor vergeleken met de vorige uitzending nog eens 20 procent van haar kijkers en noteerde wederom een all-time low.

Voorafgaand aan Comedy Live werd de cabaretshow 'Zonder Band' van Van der Wal uitgezonden. De anderhalf uur durende voorstelling haalde zaterdag 391.000 kijkers, exact evenveel als Lachen Om Home Video's. Het SBS 6-programma, dat op een eerder tijdstip werd uitgezonden, had echter wel een veel hoger marktaandeel dan Van der Wals show.

'Kerncentrales verkopen doe je zo'
Nederland 2 wist zaterdag onder andere te scoren met de Zembla-docu 'Kerncentrales verkopen doe je zo' (Uitzending Gemist), waar bijna een half miljoen kijkers op inschakelden.


DWHN verslaat Comedy Live van Jan Jaap van der Wal ruim (Foto: Jos van Zetten)