LAKS: Examens verlopen chaotisch

De examens verlopen dit jaar een stuk chaotischer dan voorgaande jaren. Bij in ieder geval drie examens was sprake van grove fouten. Dat stelt een woordvoerder van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) vrijdag, nadat de eerste week van de examens erop zitten.

Dinsdag werd bij het vwo-examen examen tehatex een fout gemaakt met de bijlagen. Op sommige scholen werd bij het vak de bijlage voor het havo-examen geleverd, terwijl in andere gevallen de bijlage ontbrak.

Vrijdag was het raak op een school in Amsterdam, waar leerlingen 's ochtends de verkeerde bijlage bij het havo-examen aardrijkskunde bleken te hebben gekregen. Daarnaast deelde vrijdag op een school in Drachten een docent aan havisten die het examen Engels moesten maken per ongeluk het havo-examen geschiedenis uit.

De eerste twee fouten komen niet door scholen, zegt de woordvoerder van het LAKS. De zegsvrouw stelt dat er dit jaar een nieuwe drukker is. Daar worden de fouten vermoedelijk gemaakt. "Ik kan mij niet herinneren dat er vorig jaar dit soort problemen waren met de examens. En nu is het al bij zeker drie examens fout gegaan. Dat mag echt niet gebeuren."