Vader schiet op belager zoon

Een 45-jarige man uit Geldrop is woensdag opgepakt, omdat hij een 35-jarige plaatsgenoot in zijn been heeft geschoten. Deze had de 24-jarige zoon van de verdachte mishandeld tijdens een vechtpartij.

De vechtpartij vond plaats in de nacht van 30 april op 1 mei bij een café aan de Langstraat in Geldrop, waar de zoon werd mishandeld. Diezelfde nacht ging de 35-jarige man met zijn 33-jarige broer uit Helmond naar de woning van de vader van de 24-jarige, die daar toen ook was. Bij die woning is opnieuw gevochten, waarbij de 33-jarige Helmonder in zijn been werd geschoten. Hij ging er met zijn broer vervolgens met een auto vandoor.

De politie is die nacht wel bij de woning geweest, maar dat was vanwege de vechtpartij. Toen was nog niet duidelijk dat er geschoten was. Het slachtoffer meldde zich pas enkele dagen later bij de politie met de kogel nog in zijn been en deed aangifte.

De 35-jarige man uit Geldrop werd op 6 mei aangehouden voor de mishandeling bij het café. Hij mocht enkele dagen later weer naar huis met een proces-verbaal. De zoon werd al op 4 mei aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij.

Zijn vader, die had geschoten, werd woensdag opgepakt. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Bij een huiszoeking in zijn woning is het vuurwapen gevonden. Het slachtoffer van het schietincident is wel geopereerd aan zijn been, maar de kogel kan niet worden verwijderd.