Ajax in 2011/2012 wťl met derde ster

Ajax kan aanstaande zondag de 30e landstitel in de historie van de club binnenhalen. Dat betekent dat de Amsterdammers met de felbegeerde derde ster op het shirt mogen spelen. Toch zal dat in het komende voetbaljaar nog niet gebeuren.

De shirts voor het nieuwe seizoen zijn namelijk al gedrukt en daar ontbreekt de derde ster nog. Volgens Frank Basters, hoofd marketing van Adidas, is daar niets aan te doen. "Dat is een proces waar zes tot negen maanden overheen gaan. Dan weet je dus nog niet of Ajax kampioen wordt."

De verwachting is dat de derde ster voor de start van het seizoen 2012/2013 op het shirt wordt geborduurd, mits Ajax komende zondag het kampioenschap binnenhaalt. Van het op de shirts plakken of drukken van de sterren zal geen sprake zijn.

Update 14.48 uur
Mocht Ajax komende zondag winnen van FC Twente dan zijn de shirts met drie sterren erop wel degelijk snel verkrijgbaar, zo laat shirtsponsor Adidas weten. Het Duitse bedrijf heeft shirts ontworpen met twee sterren erop, maar ook met drie sterren. De verwarring hierover is ontstaan omdat shirts waar twee sterren op staan niet simpel naar shirts met drie sterren om te toveren zouden zijn.