Slechtste terras staat in Amsterdam

De Three Sister Pub aan het Rembrandtplein in Amsterdam is het slechtste terras van Nederland, blijkt uit een terrassentest van het ANWB-blad Kampioen. Het terras scoort een 5,6.

ANWB-leden en deskundigen hebben 64 terrassen getest en letten daarbij op de service, de kwaliteit van de bestelde producten en de toestand van de toiletten. De bestelling bestond steeds uit een cappuccino, vers geperste jus d'orange en een tosti.

Bij de Three Sisters in Amsterdam was de tosti bleek en droog. Ook was de kaas smakeloos. De bediening was wel snel, maar niet geïnteresseerd. In het weekeinde bleken de toiletten altijd te stinken.

Het beste terras van Nederland is te vinden in Breda. Café De Kleine Wereld aan de Grote Markt scoort een 8,6. Het café heeft de vriendelijkste bediening en de mooiste ligging. De tweede plaats is voor café De Klipper in Delft.

Het gemiddelde van alle terrassen was een 7,3. Er waren twee onderzoeksteams. Het ene team ging doordeweeks en het andere in het weekeinde. De testteams bestonden uit ANWB-leden en een deskundige van de Haagse Hotelschool.