Slopers op non-actief om werken met dodenherdenking

Twee slopers die woensdag in Groningen tijdens de dodenherdenking om 20.00 uur zijn doorgegaan met werken, zijn op non-actief gesteld. Ze waren bezig met de sloop van twee silo's op het terrein van de voormalige fabriek van de Suikerunie.

De werknemers waren ingehuurd door sloopbedrijf Jager uit Midwolde, dat verantwoordelijk is voor het afbreken van het gebouw. Ze hadden om 19.00 uur moeten stoppen, maar waren om 20.00 uur nog aan het werk.

Bij de regionale omroep RTV Noord kwamen vervolgens klachten van omwonenden binnen. Directeur van het sloopbedrijf Gerrit Kroese is 'verbolgen'. "Hier is het laatste woord nog niet over gesproken", zegt hij voor de microfoon van RTV Noord.

"We gaan vanmiddag nader overleg plegen met onderaannemer Euro Demolition uit Beverwijk. Tot die tijd komen de betreffende medewerkers bij ons het terrein niet op. Vanmiddag maken we verdere afspraken."

Bij het slopen van de fabriek is al veel misgegaan. In februari ontstond brand in het pand en vielen ijzeren platen van grote hoogte op de rand van het spoor dat langs de voormalige fabriek loopt. ProRail en Arriva lieten daarop de veiligheid op het spoor onderzoeken.