Wilders wil niet chillen met collega's

PVV-leider Geert Wilders heeft er geen behoefte aan met fractievoorzitters Alexander Pechtold (D66) en Job Cohen (PvdA) 'in een kakibroek en met hawaïshirt aan' aan een zwembad te liggen. Dat zegt hij in een reactie op het nieuws dat de fractievoorzitters van de meeste partijen in de Tweede Kamer dit najaar een bezoek brengen aan de voormalige Nederlandse Antillen.

Wilders stelt het bezoek gênant te vinden. "Ik ga nooit mee met snoepreisjes naar exotische oorden. Gênant, zo'n luxe snoepreisje op kosten van de belastingbetaler, terwijl de Nederlandse burger de pijn van een economische crisis voor zijn kiezen krijgt", laat de PVV-leider weten.

De Nederlandse Antillen zijn in oktober opgeheven. Curaçao, Aruba en Sint Maarten zijn nu zelfstandige landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn bijzondere Nederlandse gemeenten geworden.

Het is traditie dat de fractievoorzitters om de paar jaar een bezoek brengen aan de Antillen. De Antillen-reis duurt van 14 tot en met 23 oktober. Wat de fractieleiders op de voormalige Nederlandse Antillen gaan doen, is nog onbekend, maar ze willen wel al de zes eilanden aandoen.

Ook SP-fractievoorzitter Emile Roemer gaat overigens niet mee.


Geert Wilders (Foto: Novum)