FOK!ker betrokken bij bizar ongeluk

Het had weinig gescheeld of FOK!ker Maikuuul was er niet meer geweest. Tijdens een autorit op de snelweg scheurde een van de achterbanden spontaan van zijn auto af.

Maikuuul was afgelopen zondag onderweg om elders te gaan snowboarden. "We reden 120 op de snelweg, opeens begon het stuur redelijk te trillen", vertelt de geschrokken FOK!ker. "Daarna roken we rubber, vervolgens hoorden we een kleine knal. Gelukkig raakte vriendin niet in paniek en we weken uit naar de vluchtstrook. Toen zijn we maar de band gaan halen aan de zijkant van de weg."

De bewuste auto is een Opel Corsa van zo'n drie jaar oud. "De bandenspanning in alle drie de banden was rond de 2 bar, dus die wat kapot was zal wel lager of hetzelfde hebben gehad. Ik denk aan een productiefout, want er zat geen scheur in het midden van de band zelf, dus stel een schroef was erdoor geboord dan had je dat wel gezien."

Heel het KLB-forum reageert geschokt op de 'hendig sjieke slip' van Maikuuul. Gelukkig kan hij het nog navertellen. "Echt geluk dat die auto voorwiel aangedreven was, anders waren we flink over de weg gaan tollen (waar het redelijk druk was). Gelukkig reed er op het moment dat de band klapte niemand naast ons waardoor we snel op de vluchtstrook konden. Na een snelle reparatie van een niet nader te noemen persoon (niet ik) konden we gaan genieten van een ijsje in Epen, want we waren te laat om te gaan snowboarden.

Autoband
Het restant van de band om de velg

Maikuuul
Maikuuul met de andere helft van de band
Meer foto's zijn hier te zien