Ook scheuren in drie andere vliegtuigen Southwest

Inspecteurs hebben zondag bij drie toestellen van luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines kleine scheurtjes aangetroffen. Dat heeft een federale onderzoeker maandag gezegd. Afgelopen vrijdag moest een toestel van Southwest een noodlanding maken, nadat door metaalmoeheid een gat in de romp was ontstaan.

Na de noodlanding besloot Southwest de gehele vloot te controleren. Bij twee Boeings van het type 737-300 werden scheurtjes aangetroffen, aldus een verklaring van de luchtvaartmaatschappij. De toestellen zijn uit de roulatie genomen en worden gerepareerd. Later zondag maakte de Nationale Transportveiligheidsraad (NTSB) bekend dat er bij een derde toestel eveneens scheurtjes zijn aangetroffen.

De scheuren werden aangetroffen bij een overlappende naad waar twee delen van de rompbekleding aan elkaar genageld waren. De platen lopen over de gehele lengte van de romp van het toestel. Bij negentien andere Boeings 737-300 werden geen problemen geconstateerd.

Zestig andere vliegtuigen moeten nog worden gecontroleerd. Naar verwachting zijn dinsdag pas de laatste onderzoeken afgerond. Dat betekent dat nog meer vluchten worden geannuleerd. Afgelopen weekeinde werden al zeshonderd vluchten aan de grond gehouden.