Within Temptation scoort goed in Europa

Het nieuwe multimediale album The Unforgiving van rockband Within Temptation staat hoog in de verkooplijst van iTunes. De cd staat in de categorie rockalbum van de digitale mediawinkel op nummer één in Engeland, België, Oostenrijk, Nederland, Portugal en Nieuw-Zeeland.

The Unforgiving kwam deze week uit in 48 landen. Het album is gebaseerd op een serie strips van Steven O'Connell, bekend van Dark 48 en Red Blood Run. De illustraties voor het album zijn gemaakt door Romano Molenaar, die onder meer heeft meegewerkt aan de strip X-Men.

Bij de cd hoort ook een filmdrieluik waarin de stripkarakters door acteurs worden gespeeld. De Nederlandse formatie heeft naar eigen zeggen de metal- en gothicinvloeden op het nieuwe album beperkt en laat nu meer een rocksound horen.

De band gaat vanaf augustus optreden. De tournee is uitgesteld vanwege de zwangerschap van de 36-jarige zangeres Sharon den Adel. Zij en haar partner, Within Temptation-gitarist Robert Westerholt, verwachten hun derde kindje in mei. De groep toert in het najaar door de Verenigde Staten, Canada en Europa.


Within Temptation scoort goed in Europa (Foto: Novum)