Topcrimineel valt dood bij beklimmen balkon ex

Een van de gevaarlijkste criminelen van Rotterdam is vorige week te pletter gevallen bij een poging op het balkon van zijn ex-vriendin te komen. Het gaat om Timur E., schrijft De Telegraaf donderdag. Het is niet bekend of de ex-vriendin thuis was.

De 44-jarige 'Turk met de blauwe ogen' zou door de politie worden gelinkt aan meerdere 'gruwelijke' moorden en afrekeningen. Het lukte echter nooit om ook maar één zaak voor de rechter te krijgen.

De man probeerde volgens bewoners van appartementencomplex De Hofdame aan de Oppert te Rotterdam via verschillende balkons bij de woning van zijn ex-vriendin te komen. De politie dacht eerst dat het om een zelfmoord ging, maar concludeerde later dat er sprake was van een noodlottig ongeval.

E. werd als verdachte gezien voor de moord op drie mannen in 1992. Toen werden in een Rotterdams restaurant drie mannen doodgeschoten, waarna hun lijken werden onthoofd en verbrand.

Later werd hij gelinkt aan de zogenoemde Taminiaumoorden in het Noord-Brabantse Hilvarenbeek. Twee miljonairszonen werden toen vermoord, vermoedelijk nadat ze getuige waren geweest van de moord op twee Limburgse criminelen. In beide zaken werd zijn betrokkenheid echter nooit bewezen.

Een bijrolletje zou E. hebben gehad bij de drievoudige moord in het Rotterdamse café Inn & Out. Bij een ruzie om geld besloten vier Kaapverdianen hun machinegeweren te legen in het café. Toen ze wilden toeslaan, zagen ze volgens de krant dat E. in de zaak was. Met hem wilden ze geen ruzie, dus wachtten ze totdat hij opstapte, om vervolgens drie mensen in de zaak dood te schieten.