"Hongarije ander team dan bij 6-1 nederlaag"

Bert van Marwijk heeft vertrouwen in goede resultaten tegen Hongarije ondanks de vele afwezigen bij het Nederlands elftal. Van Marwijk moet vele spelers missen. "Het was nog niet eerder zo extreem. We hebben echter vaker bewezen dat we afwezigen kunnen opvangen."

"We gaan daarom ook niet van speelstijl veranderen", zei Van Marwijk tegen OnsOranje. Het team van Hongarije is volgens de bondscoach veranderd na de oefenzege van vlak voor het WK. "Het is een gevaarlijke ploeg. Het is ook een heel ander team dan bij die 6-1 zege (juni 2010, red.), er zijn nog maar twee spelers bij van deze groep." De keuzeheer waakt voor onderschatting.

"Het zal niet gemakkelijk worden, want dit is voor Hongarije dé wedstrijd om nog iets van de kwalificatie te maken", besluit Van Marwijk. Nederland gaat aan kop in groep E met twaalf punten uit vier wedstrijden. Hongarije behaalde negen punten uit vier duels. Alleen Zweden bleek tot nu toe te sterk voor de Hongaarse ploeg, die vrijdagavond Oranje ontvangt in Boedapest.